Rybo.cz
menu

Pstruh recept – na medu, pomerančích a citrónech

Jakub Hladký Jakub Hladký 27.01.2024
Recept pstruh na citrónech a pomerančích

Jestli chcete zkusit něco opravdu netradičního a mimořádně lahodného, pak vyzkoušejte tento recept pstruha na medu, citrónech a pomerančích. Tento pokrm nejenže spojuje chuť rybářského dobrodružství, pokud jsme si připravované pstruhy sami ulovili, ale také zdůrazňuje čerstvost a chuť pstružího masa něčím novým. A za sebe potvrzuji, že je to opravdu náramná dobrota. Vyzkoušejte a potvrdíte.

Ingredience:

  • 2 středně velcí pstruzi – samozřejmě Pstruzi duhoví, potočáci si troubu nezaslouží.
  • 2 lžíce medu
  • 1 citrón
  • 1 pomeranč
  • 3 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř dle chuti

Pstruh na citrusech – postup

  • Omyjte pstruhy pod tekoucí vodou a osušte je.
  • Nařízněte na bocích pstruhů několik malých řezů, aby se do masa lépe vstřebala chuť marinády.
  • V míse smíchejte olivový olej, šťávu z citrónu, pomeranče a med. Dobře promíchejte, dokud se nevytvoří homogenní směs.
  • Pstruhy dejte do misky a potřete je připravenou marinádou.
  • Nechte marinovat v lednici alespoň 30 minut, nejlépe hodinu.
  • Troubu předehřejte na 180°C.
  • Vložte pstruhy do pekáče a zalijte je zbytkem marinády. Posolte a popepřete podle své chuti.
  • Pstruhy pečte po dobu 20-25 minut, dokud maso nezíská zlatavou barvu a není křehké.

Servírujte s plátky čerstvých citrusů a přelité malým množstvím šťávy z pečení. Jako příloha se hodí lehký zeleninový salátek především z listové zeleniny a můžete přidat i krutony, za mě ale potřeba nejsou. Jako nápoj se k tomuto receptu se hodí také lehké svěží bílé víno. Tímto způsobem si doma připravíte jedinečný pokrm. Doufám, že si tento recept pstruha na citrusech a medu užijete jako já. Už jste ochutnali Sumce na středomořský způsob? Začíná mě to vaření bavit. 🙂

Sdílejte článek

facebook logo Facebook twitter logo Twitter

Podobné články

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odeslat komentář