Pstruh recept – na medu, pomerančích a citrónech
Jestli chcete zkusit něco opravdu netradičního a mimořádně lahodného, pak vyzkoušejte tento recept pstruha na medu, citrónech a pomerančích. Tento pokrm nejenže spojuje chuť rybářského dobrodružství, pokud jsme si připravované pstruhy sami ulovili, ale také zdůrazňuje čerstvost a chuť pstružího masa něčím novým. A za sebe potvrzuji, že je to opravdu náramná dobrota. Vyzkoušejte a potvrdíte.
Ingredience:
- 2 středně velcí pstruzi – samozřejmě Pstruzi duhoví, potočáci si troubu nezaslouží.
- 2 lžíce medu
- 1 citrón
- 1 pomeranč
- 3 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř dle chuti
Pstruh na citrusech – postup
- Omyjte pstruhy pod tekoucí vodou a osušte je.
- Nařízněte na bocích pstruhů několik malých řezů, aby se do masa lépe vstřebala chuť marinády.
- V míse smíchejte olivový olej, šťávu z citrónu, pomeranče a med. Dobře promíchejte, dokud se nevytvoří homogenní směs.
- Pstruhy dejte do misky a potřete je připravenou marinádou.
- Nechte marinovat v lednici alespoň 30 minut, nejlépe hodinu.
- Troubu předehřejte na 180°C.
- Vložte pstruhy do pekáče a zalijte je zbytkem marinády. Posolte a popepřete podle své chuti.
- Pstruhy pečte po dobu 20-25 minut, dokud maso nezíská zlatavou barvu a není křehké.
Servírujte s plátky čerstvých citrusů a přelité malým množstvím šťávy z pečení. Jako příloha se hodí lehký zeleninový salátek především z listové zeleniny a můžete přidat i krutony, za mě ale potřeba nejsou. Jako nápoj se k tomuto receptu se hodí také lehké svěží bílé víno. Tímto způsobem si doma připravíte jedinečný pokrm. Doufám, že si tento recept pstruha na citrusech a medu užijete jako já. Už jste ochutnali Sumce na středomořský způsob? Začíná mě to vaření bavit. 🙂
Komentáře k článku